Nå er det disse fargene som gjelder – se vårens farger

Kvinne i rosa topp foran blå bakgrunn
Modell med gul jakke og gult skjørt og lilla topp foran lilla vegg.
La deg inspirere av vårens fargepalett – og fyll garderoben med plagg i spreke farger!
Kvinne står ute i en trapp foran grønne vekster iført lilla skjørt og dus lilla bluse.
Kvinne med jeans og bøttehatt poserer på bakken utendørs

Vårens klær kommer i en herlig miks av duse pastellfarger, nøytrale jordtoner og knæsje farger som gjør deg glad. Våg å kle deg litt ekstra festlig!

Spreke farger og festlige detaljer

For deg som ønsker mer farge i hverdagen skuffer definitivt ikke vårens motetrender! Under moteukene i København og New York var det sprudlende farger både på catwalken og blant gjestene, og butikkene bugner for tiden over av fargerike vårklær i omtrent hele fargespekteret.

Her er noen fargetrender som dominerer i klesbutikkene i vår.

Skinn som en sol …

Rydd plass for sola i garderoben! Solgult er nemlig blant vårens heteste farger, og skal vi tro høstens motevisninger gjør du ikke feil i å la vårgarderoben skinne om kapp med sola.

Du kan også gå for ulike sjatteringer i solnedgangstoner, fra dyp rødoransje til lysegult, om du vil lyse opp antrekket litt ekstra.

… og komplementer med dus lilla

Årets knallfarger får ikke skinne alene. Den bleke blålilla fargen har vært trendy en stund, og vi vil fortsette å se den kjølige lavendeltonen utover vårparten.

Lilla er dessuten komplementærfargen til gult. Med begge fargene i trendbildet, er det duket for sterke kontraster som utfyller hverandre perfekt.

Blått på blått – denim på denim

Nå er alt lov, skal vi tro moteekspertene. Og det bringer tidligere «no-goes» tilbake på catwalken. Dobbel denim-trenden har hatt en lang pause, men nå blir det endelig innafor å kle seg i denimblått fra topp til tå igjen. Antrekket skal helst være helt uten andre innslag, men kan kombineres med en veske eller et par sko i en av vårens knallfarger.

På høstens motevisninger så vi flere innslag av kjoler og jumpsuits i denim. Blir ikke det nok, kan du krone antrekket med en bøttehatt, men pass på at den er i samme blånyanse.

Det er også flere nyanser av blått som er hot denne våren. Knallblå og turkise toner dominerte blant annet hos flere av de danske klesmerkene under moteuka i København.

Ønsker du et antrekk som er trendy uten å skrike for høyt, er knallblått midt i blinken. Blå er nemlig en av få farger som kan være så sterk den vil uten å være for oppsiktsvekkende.

mann og dame poserer i brun og beige kåpe
Mann i grønn t-skjorte foran lilla vegg
Kvinne i jeans poserer utendørs med vind i håret
Kvinne med blå klær som sitter på en hvit puff i et hvitt rom

Limegrønt er skjønt

Ingenting vil si farvel til vinteren på en freshere måte enn et limegrønt antrekk! Den limegrønne fargen skriker vår og var umulig å overse under moteukene i høst der fargen dukket opp på alt fra vesker til dresser.

Synes du et limegrønt antrekk er for dristig, vil en liten limegrønn detalj være nok for å sprite opp antrekket og tilføre det lille ekstra.

Naturfarger holder koken

Økt fokus på bærekraft og en garderobe som skal vare lenge, spiller også inn på vårens fargepalett. Naturfarger som brunt og beige har sluppet til i garderoben for fullt, og disse fargene vil vi bare se mer av utover våren.

Naturfarger er enkle å kombinere med andre farger, men det er også fritt frem å kle seg i disse fra topp til tå uten fargesterke innslag. Dette gjelder også andre tidløse farger som hvitt og svart.

Dame som smiler med rosa skjorte, øredobber og bakgrunn