Byen med de "blaude" konsonantene

"Æ labbår gjennom Markens"

- Sommerbyen Kristiansand byr på sjarm og sørlandsidyll. Her deler vi noen tips til hva du bør få med deg når du besøker byen i sommer.

Sommer, sol, Skjærgård og SHOPPING!

Det er et "must" å labbe gjennom Markens når du besøker Kristiansand. Markens er hovedgaten i Kristiansand og byens travleste shopping-gate. Sammenlignet med andre norske byer er antallet fotgjengere i Markens gate også et av de høyeste i nasjonal sammenheng. Her finner du blant annet Sandens kjøpesenter med 35 butikker, mange parkeringsplasser - et rikt utvalg butikker og spisesteder. Sandens har noe for alle.

Nyt strandlivet på Bystranda

Fra shopping er det kort vei til sjø og strand. Kun 10 min gåavstand fra Sandens finner du Bystranda. Bystranda er en nydelig sandstrand med sittegrupper, sandvolleyballbane, skaterampe, lekeplass og toaletter. Stranda kan også skilte med Blått flagg som betyr at den oppfyller krav om vannkvalitet, sikkerhet, service og miljø. Her er det bare å nyyde!

Opplev sørlandsidyll på Fiskebrygga

Et steinkast fra Bystranda ligger Fiskebrygga med et yrende folkeliv. Her står restaurantene tett i tett og du kan nyte alt fra ferske reker, skalldyrtallerken og fiskesuppe til burger og pizza. Til dessert anbefaler vi en softis på bryggekanten mens du nyter synet av båtene som tøffer forbi. Og du - Hver tirsdag gjennom hele sommeren arrangeres det konsert på Fiskebrygga.

Odderøya

En kort spasertur over en gangbro fra Fiskebrygga så kommer du til Odderøya - En av mange perler i Kristiansand! Et flott frilufts- og turområde som passer for alle. Her er det både svaberg, strender, merkede stier, asfalt- og grusvei med nydelig utsikt over havet!

"En av mange perler i Kristiansand"

Odderøya er også kjent for sine mange konserter og festivaler.

Kulturopplevelse på Kilden teater og konserthus

På Odderøya ligger også Kilden teater og konserthus som et vakkert blikkfang med sin fantastiske arkitektur! Det er verdt å nevne at bygget har vunnet flere arkitektoniske priser. Kilden er et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk, så her kan du nyte en herlig kulturopplevelse. Se sommerens program her.

I

Sommer på Sandens
"Å sava for et smeigevær!"
Sommer på Sandens
Sommer på Sandens
"Æ sittår me tean i tanga"
Sommer på Sandens
Sommer på Sandens
"Æ nydår noen rægår på Fiskebrygga"