Bypåske

Jente som holder to påskeegg foran øyene og geiper
Intersport Sandens
Intersport Sandens

Heldige oss som bor på Sørlandet - Vi trenger ikke reise langt for å oppleve mye! Her deler vi noen forslag til aktiviteter i Kristiansand i påsken.

Ut på tur!

Ingenting er mer pleiende for kropp og sjel enn en dag ute i frisk luft. Utforsk lokalområdet og ta en forfriskende gåtur, eller kanskje en sykkeltur?

Populære turområder i Kristiansand:

  • Baneheia
  • Ravnedalen naturpark
  • Jegersberg
  • Odderøya

Selvom vi merker at det blir varmere i været kan det fortsatt blåse friskt her langs kysten! Kle deg lag på lag, så er det enkelt å tilpasse underveis på turen. Tynn ull nærmest kroppen, en tykkere ullgenser, ytterst en vindtett skalljakke og ikke minst - gode sko!

Tips: Pakk med sitteunderlag og noe godt i sekken, så kan du kombinere turen med en nydelig påskelunsj ute i det fri. Real turmat er perfekt på tur. Når sulten melder seg er det bare å tilsette varmt vann, vente noen minutter og spise rett fra posen. Intersport på Sandens har alt du trenger for en vellykket påsketur.


Test ut en ny idrett?

Noe av det beste med påsken er at man har tid til å gjøre det man kanskje ellers ikke har tid til i en travel hverdag. Hva med å teste ut en ny idrett?

Padel

Idretten "alle" snakker om for tiden. Padel omtales som en av de raskest voksende idrettene i verden. Er du allerede en ivrig spiller? Hvis ikke, en rask innføring: Padel er en kombinasjon av tennis og squash som spilles på en bane på 20x10 meter. Veggene på banen består av av glass og stålnetting, og du benytter veggene når du spiller. Det er vanlig å kjøre double, men stadig flere spiller single-padel. Eksempel på baner:

  • Just padel kristiansand
  • Skypadel Kristiansand
  • PDL Center Sørlandsparken

Freesbegolf

En annen sport som er i vinden er Freesbegolf! For nybegynneren: Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull. Eksempel på baner:

  • Bølgane freebegolfpark
  • Tinnkjønn Freesbegolfpark