Stressfri julegavehandel

sort gavepakke med brunt sløyfe og dittgavekort

På Sandens kan du enkelt gjøre unna hele julegavehandelen. På kjøpet får du inspirasjon, hygge og julestemning.

– Det er jo veldig praktisk å gjøre julegavehandelen unna her inne i tørre handlegater og med tak over hodet, sier Eirik Gran Stokkeland med et smil.

Sammen med kona Nina Gran Høyland og datteren Marie (9) har han satt av et par ettermiddagstimer til å handle julegaver. Det er ikke tilfeldig at de velger å gjøre det nettopp på Sandens.

– Det er alltid her jeg handler når jeg er på shopping i byen. Her finner jeg alt jeg trenger, enten det er klær, interiør eller elektronikk. Utvalget er så godt, og det er hyggelig å handle her, sier Nina.

Julestemning og gode opplevelser

På Sandens har de gledet seg til jul lenge, og nå arrangerer de «Jul på Sandens» i ukene frem mot julaften.

– Her blir det julestemning og gode opplevelser i hele førjulstiden.

Vi skal ha spennende juleaktiviteter for barn og voksne barn, julemusikk, dekorasjoner – og kanskje kommer nissen, sier Stina Helene Njå. Hun er senterleder på Sandens, som inneholder 35 butikker i ulike kategorier. Her finnes alt fra frisør, hudpleie, elektronikk og interiør til klær, sko, apotek og spisesteder. Foruten det gode utvalget, tror senterlederen at Sandens skiller seg ut på spesielt ett område:

– Før jeg begynte her hørte jeg mye om det gode miljøet. De ansatte vil hverandre vel og har god kontakt, og det tror jeg smitter over på kundene våre, sier Stina Helene Njå.

Gode gavetips

På klesbutikken Image i andre etasje er familien i gang med de første julegavene. Butikkmedarbeider Ida Kammen har mange gode gavetips:

– Gestuz har nydelige ullcardigans til dame i ulike farger som er veldig populære. Yas har flotte bluser og topper, og denne dresskjolen med puffermer fra Urban Pioners er rålekker, sier hun.

Nina er på utkikk etter venninnegaver, og Ida har gode innspill:

– Vi har mange flotte smykker og hårklyper som er fine gaver til en litt rimeligere penge, sier hun.

Som herregaver anbefaler Ida tynne ullgensere fra Urban Pioneers eller kule t-skjorter fra Le Deux. Nina får også lagt til et par produkter på sin egen ønskeliste til jul, nemlig en veske fra Hvisk.

– Håper du tar notater, sier hun til Eirik og ler.

Mange fristelser

I første etasje besøker Marie og Nina velværebutikken Rituals. Her bugner det av såper, duftlys, diffusere, kremer og andre velduftende godsaker.

– Alt lukter skikkelig godt her, sier Marie.

Vegg i vegg ligger gullsmedforretningen Gullfunn. Her ser Nina på armbåndsur, mens Marie finner noen fine øredobber.

– Jeg vet at Eirik ønsker seg klokke, så får vi se om vi finner noe her som faller i smak, sier Nina. På HiFi-klubben, som tilhører Sandens selv om de har sin egen inngang på hjørnet, står god lyd i sentrum. Marie ønsker seg hodetelefoner til gaming, og pappa er ute etter et med god støydemping.

– Jeg er jo en lydentusiast, og her har de produkter av beste kvalitet, sier Eirik.

I fjor fikk han høyttalere til platespilleren herfra i julegave fra Nina. Butikkmedarbeider Cristoffer Paulshus sitt heteste julegavetips er nettopp platespiller.

– Det har blitt enormt populært, og vi har gode modeller man enkelt kan koble med ulike høyttalere, sier han.


Velsmakende avslutning

Etter å ha handlet julegaver og fått inspirasjon til egen ønskeliste, er familiemedlemmene både sultne og tørste. På Patricks pub og restaurant blir de tatt varmt imot i en lun og hyggelig atmosfære. Det er mye fristende å velge mellom på den rikholdige julemenyen. Til forrett faller valget på en smakfull bestselger, nemlig taco med panert kylling, chilimajones og rødløk.

– Det blir digg, sier Marie når maten kommer på bordet.

Familien er fornøyde med å ha gjort unna det aller meste av julehandelen på et par timer, og er også spente på hva de selv får i gave i år.

– Vi får håpe vi finner noen av gaveønskene våre under treet på julaften, sier mamma Nina med et smil.